Product foto laten maken.

Dus je hebt een product. Vanzelfsprekend wilt u het in het best mogelijke licht presenteren, daarom zou u zich moeten verdiepen in een soort commerciële fotografie die bekend staat als een productfoto. Zoals de naam doet vermoeden, is het belangrijkste idee erachter om uw product op een aantrekkelijke manier voor uiteenlopende doeleinden te fotograferen. U kunt de genoemde afbeeldingen bijvoorbeeld gebruiken voor catalogi, advertenties, brochures, pitches en meer. Kortom, wanneer u een goede maar aantrekkelijke weergave van uw product nodig heeft, wendt u zich tot productshots. Het is overbodig om te zeggen dat als je wilt dat je foto's er prachtig uitzien en het doel dat je voor hen hebt bereikt, zult vervullen, je voor heel veel verschillende elementen moet zorgen. Om dit voor u gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met zaken waarop u moet letten bij het verwerken van productfoto's. Maar dat niet alleen! In dit bericht laat ik je twee verschillende benaderingen zien die je kunt gebruiken om de perfecte foto's voor je producten te maken.

Als algemene vuistregel, zorg er echter voor dat de producten die u laat zien niet worden vervormd, omdat u uw potentiële klanten niet wilt bedriegen. Evenzo, als u meerdere productopnamen hebt gemaakt, ga dan voor een samenhangende look om een ​​verhaal te vertellen dat logisch is voor uw merk. Nog vragen?

Wat je heb nodig bij het laten maken van de perfecte foto?

Het maken van de perfecte foto is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Als het aankomt op een leuke foto zijn er een hele hoop onderdelen waar je op moet letten. Voldoet jouw foto niet aan bepaalde eisen op het gebied van fotografie dan is de kans groot dat de foto mislukt is. Maar waar moet je dan aan denken? Dat gaan wij jou vandaag eens laten zien!

• Voldoende daglicht – maak de foto op het juiste moment

Het is echt niet per se nodig om jouw foto tijdens ‘the golden hour’ te maken, echter zal je er toch baat bij hebben om te kiezen voor een locatie met voldoende daglicht. Voor een foto laten maken raden wij altijd aan om te kiezen voor het begin van de avond of vroeg in de ochtend. Op die manier heb je voldoende licht voor de foto, zonder dat het té fel wordt. Daglicht is dan ook de eerste stap voor het maken van een leuke foto!

• Zorg voor een rechte horizon – denk aan de achtergrond

Een fout die veel mensen maken op het gebied van fotografie is dat zij de horizon niet op de juiste manier verwerken binnen de foto. Wil je een leuke foto maken dan zal je er altijd voor moeten zorgen dat de horizon horizontaal te zien is (klinkt logisch natuurlijk). Een scheve horizon laat de foto er raar uitzien, dit maakt het wat minder mooi om te zien. Wat kun je het beste doen als je geen horizon in de verte kunt zien? Focus in dit geval alsnog op een horizontaal punt, denk bijvoorbeeld aan omringende gebouwen of aan de vloer. Dit laat de personen op de foto het beste naar voren komen.

• Neem meerdere foto’s – zoek de leukste uit

Eén leuke foto begint vaak bij een hele reeks met andere foto’s. Dit is nu eenmaal onderdeel binnen de wereld van de fotografie, als je een goede foto wilt maken zal je er een aantal moeten schieten. Het maken van meerdere foto’s is vooral van belang voor de mensen die een bewegend object willen vastleggen. Door de grote hoeveelheid foto’s kan je de foto kiezen waarop de minste beweging te zien is. Misschien overbodig om te zeggen, maar zorg ervoor dat jouw camera beschikt over voldoende geheugen. Er is niets zo vervelend bij een foto laten maken als een camera die halverwege vol blijkt te zijn!

• Compositie on point – waar focus je je op?

De compositie is van cruciaal belang bij een foto laten maken. Dit onderdeel van de fotografie ziet op het feit dat je de focus wilt leggen op een bepaald persoon of object. Met behulp van het kruisje op je camera kan je eenvoudig het middelpunt van de foto vaststellen. Door hiermee te spelen en uit te proberen wat het mooiste is zal je binnen no time een leuke foto hebben gemaakt. Een super handige tip: sommige camera’s stellen je in staat om de achtergrond wazig te maken, hierdoor wordt er extra nadruk gelegd op hetgeen je de focus op wilt leggen.

Nog vragen?

Foto bewerken

Met een foto kan een specifiek moment haarfijn vastgelegd worden. Een foto laten maken is dan ook een vak dat tot kunst verheven kan worden door het gebruik van de juiste technieken. De lichtinval, de kwaliteit van de camera en de afstand spelen hierbij een belangrijke rol. De perfecte foto is dan ook een omschrijving die maar zelden door een fotograaf aan een foto gegeven wordt. Elke foto heeft zo zijn eigen kenmerken, die elke foto een uniek karakter geeft. Met bepaalde kwaliteitsrichtlijnen kan een goede foto gegarandeerd worden, maar voor dat beetje extra is vaak enige vorm van creativiteit nodig. Een foto roept over het algemeen een bepaald gevoel op dat men voelde toen deze foto gemaakt werd. Deze herinnering geeft een foto waarde. Elke keer als je er naar kijkt, waan je je voor heel even weer terug in dat moment en de gevoelens die toen door je heen gingen. Het mooie van de tijd waar we in leven, is dan ook dat een foto laten maken zo gepiept is. Daarna kan er voor een hele lange tijd genoten worden van de foto zelf, aangezien foto’s zolang als je je maar kan heugen, goed zullen blijven. Nog vragen?

Fotografie en socialmedia

Social media speelt vandaag de dag een ontzettend belangrijke rol. Nagenoeg iedereen in ons land heeft wel een of ander account bij een social media platform. Mocht je nu bepaalde diensten of producten willen promoten voor social media dan is het van belang dat je over de juiste foto’s beschikt. Door middel van goede foto’s ben je namelijk in staat om aan jouw volgers te laten zien wat ze je te bieden hebben. In dit artikel zullen wij je meer laten zien over fotografie voor social media. Zo weet je precies waarom een foto laten maken zo verstandig is!

• Voldoende daglicht – maak de foto op het juiste moment

Het is echt niet per se nodig om jouw foto tijdens ‘the golden hour’ te maken, echter zal je er toch baat bij hebben om te kiezen voor een locatie met voldoende daglicht. Voor een foto laten maken raden wij altijd aan om te kiezen voor het begin van de avond of vroeg in de ochtend. Op die manier heb je voldoende licht voor de foto, zonder dat het té fel wordt. Daglicht is dan ook de eerste stap voor het maken van een leuke foto!

• Belichting voor de optimale foto’s

De truc om geweldige verlichting te krijgen voos social media is niet zozeer de plek waar de foto’s worden genomen. De truc is hoeveel licht je in het beeld vastlegt, dit kunnen wij met name bereiken door de witbalans en ISO-instellingen. Zelfs de meest basale point-and-shoot camera’s zijn voorzien van deze functies. Je kunt met deze instellingen proberen om foto’s te maken, echter moet je wel weten wat je doet. Dit is de reden dat wij altijd voor je klaar staan om je hiermee verder te helpen. Bij het maken van foto’s komt het op het volgende neer: met hogere ISO-instellingen kun je sneller fotograferen en meer prachtig licht vastleggen. Dus als je binnenshuis bent en het donker is kun je met de hoogste instelling (het kan tot ISO 3200 zijn) prima foto’s maken. Onze specialisten helpen je hier graag mee verder.

• Zorg voor de juiste maat foto

Als je de afgelopen 20 jaar een cursus fotografie hebt gevolgd of zelfs een boek Fotografie voor Dummies hebt opgehaald, dan ben je bekend met de ‘regel van derden’. De meeste 35MM beelden - of het nu gaat om film of digitaal - zijn rechthoekig van formaat. Een foto waarbij het onderwerp in het midden van het beeld staat is gewoon niet erg interessant om naar te kijken en ziet er toch een beetje amateuristisch uit. De regel van derden moedigt je aan om de foto in je hoofd op te delen in drie delen en het onderwerp in het linker- of rechter derde deel van het beeld te plaatsen. Dit wordt gezien als een goede compositie. De sociale-mediakanalen profiteren enorm veel van deze regel. Denk aan het formaat van de omslagafbeelding in Facebook Timeline. Het is een lange, rechthoekige ruimte en leent zich voor composities die rechthoekig zijn.

• Laat de fotografie uitbesteden voor jouw social media

Uiteraard hoef je dit niet helemaal zelf te doen. Door te kiezen voor onze diensten zal je in staat zijn om ook een professionele foto te laten maken voor social media. Door middel van deze foto’s ben je in staat om jouw sociale platformen extra veel kracht bij te zetten. Meer informatie over deze mogelijkheden vind je hier op de site. Voor je het weet is jouw social media ook naar het volgende niveau getild!

Nog vragen?